IJshockeyschool

0

Puck Dribbelrace

Doe mee aan de spannende “Puck Dribbelrace” en test je stickhandling-vaardigheden en snelheid! Deze uitdagende oefening is ontworpen om je puck controle te verbeteren en je in staat te stellen de verdedigers te slim af te zijn. Neem deel aan deze race en ontdek hoe snel en behendig je kunt zijn met de puck!

Benodigdheden:

– Pucks

– Cones of pylonen

Deze oefening zal de spelers helpen hun stickhantering, behendigheid en snelheid te verbeteren, essentiële vaardigheden voor een succesvolle ijshockeyspeler. Vergeet niet om plezier te hebben en de kinderen aan te moedigen tijdens deze oefening!

Puck Dribbelrace

Beschrijving:
De “Puck Dribbelrace” is een competitieve oefening waarbij spelers hun stickhandling-vaardigheden en snelheid kunnen testen. Volg de onderstaande stappen om de oefening uit te voeren:

  1. Plaats een reeks kegels of pylonen op het ijs in een slalomopstelling.
  2. Elke speler begint met een puck aan de ene kant van de slalomopstelling.
  3. Geef het startsignaal en laat de spelers zo snel mogelijk door de slalom dribbelen, waarbij ze de puck dicht bij hun stick houden en nauwkeurige bewegingen maken om de kegels te ontwijken.
  4. Moedig spelers aan om hun stickhandling-vaardigheden te verfijnen terwijl ze de oefening uitvoeren. Dit omvat het gebruik van snelle handbewegingen, het beheersen van de puck en het behouden van een goede balans tijdens het dribbelen.
  5. Noteer de tijd van elke speler en maak het leuk door competities te organiseren om te zien wie de snelste tijd kan neerzetten.
  6. De spelers moeten proberen de oefening zo snel mogelijk af te ronden zonder de pylonen om te stoten.
  7. Zodra een speler de laatste pylon bereikt, moet hij of zij de puck afleggen en terugkeren naar het startpunt.
  8. Herhaal de oefening meerdere keren, waarbij je de spelers aanmoedigt om hun tijd telkens te verbeteren.
  9. Je kunt de moeilijkheidsgraad vergroten door de afstand tussen de pylonen te vergroten of door extra obstakels toe te voegen.

De “Puck Dribbelrace” oefening is een geweldige manier om je stickhandling-vaardigheden en snelheid te verbeteren. Het helpt bij het ontwikkelen van je hand-oog coördinatie, puck controle en behendigheid op het ijs.

Of je nu een beginner bent die zijn stickhandling-vaardigheden wil verbeteren, of een ervaren speler die zijn snelheid en precisie wil aanscherpen, de “Puck Dribbelrace” is geschikt voor spelers van alle niveaus.

Dus, neem de uitdaging aan en laat zien hoe goed je bent in het dribbelen van de puck! Meld je aan bij onze ijshockeyschool en ontdek hoe je je kunt ontwikkelen tot een meester in stickhandling en snelheid. Registreer vandaag nog en bereid je voor op de “Puck Dribbelrace”!

Puck Dribbelrace Tips:

– Moedig de spelers aan om hun hoofd omhoog te houden terwijl ze de puck dribbelen, zodat ze het ijs en hun teamgenoten kunnen zien.

– Moedig snelle voetenwerk en behendige bewegingen aan om de pylonen met succes te passeren.

– Geef positieve feedback en aanmoediging aan de spelers om hun zelfvertrouwen te vergroten.