IJshockeyschool

0
Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

IJshockey sprints

IJshockey Sprints: Een Snelheid- en Precisiespel. In de wereld van ijshockeytrainingen is er een opwindend spel dat precisie en snelheid combineert, ontworpen om de vaardigheden van spelers op een verfrissende manier te testen. Dit spel, bekend als “IJshockey Sprints,” verdeelt het team in twee groepen die strijden om zowel snelheid als precisie.

Spelregels van “IJshockey Sprints”:

Groepsvorming
Verdeel het team in twee gelijke groepen.
Plaats de ene groep achter de rode lijn aan de ene kant van het ijs en de andere groep achter de rode lijn aan de tegenovergestelde kant.

Startpositie
Een speler uit elke groep staat klaar achter de rode lijn.

De Pucks
Beide spelers hebben een puck.

Het Startsignaal
Bij het startsignaal schiet elke speler zijn puck richting het doel aan de tegenovergestelde kant en begint vervolgens te schaatsen.

Sprint naar de Blauwe Lijn
De spelers moeten snel naar de blauwe lijn schaatsen en dan zo snel mogelijk naar hun eigen rode lijn.

Het Overtreffen
De uitdaging is dat de speler van de ene groep de blauwe lijn moet bereiken en terug moet schaatsen naar zijn rode lijn voordat de speler van de andere groep hetzelfde doet.

Winnaar en Puntentelling
De speler die terugkeert naar zijn eigen rode lijn voordat de tegenstander dit doet, scoort een punt voor zijn team. Als beide spelers gelijktijdig terugkeren, wordt geen punt toegekend.

Variatie van het Spel IJshockey Sprints

  • Voeg obstakels toe op het ijs om het uitdagender te maken.
  • Beperk de tijd voor het terugkeren naar de rode lijn.
  • Laat 2 spelers tegelijk van elke groep de puck schieten. Let op daarmee wordt het opletten en uitwijken een nog grotere factor in het spel. Maar ook de communicatie tussen de spelers wordt daarbij belangrijker.

Doelen van het Spel IJshockey Sprints

Snelheid en Wendbaarheid: Verbetering van de schaatssnelheid en het vermogen om snel van richting te veranderen.
Puckcontrole: Spelers moeten nauwkeurig schieten en de puck snel kunnen controleren tijdens het schaatsen.
Strategisch Denken: Het ontwikkelen van strategieën om de tegenstander te verslaan en op het juiste moment snelheid toe te passen.

“IJshockey Sprints” is een opwindend spel dat niet alleen de fysieke vaardigheden van spelers aanscherpt, maar ook hun strategisch denken bevordert. Het is een krachtige oefening die precisie en snelheid combineert, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de trainingsroutine van elk ijshockeyteam.