IJshockeyschool

0

Power Skating Circuit

Doelstelling van de trainingsoefening power skating circuit is het ontwikkelen van kracht, snelheid en behendigheid tijdens het schaatsen.

Beschrijving:

De Power Skating Circuit-oefening is ontworpen om de schaatstechniek van de spelers te verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd werken aan hun kracht, snelheid en behendigheid op het ijs.

Benodigdheden:

– Pylonen of kegels

– Cones

– Weerstandsbanden (optioneel)

Stappen:

1. Plaats verschillende pylonen of kegels in een cirkelvormig patroon op het ijs.

2. Verdeel de spelers in groepen en wijs elke groep een startpunt toe.

3. Elke groep begint bij een andere pylon en voert een specifieke oefening uit voordat ze doorgaan naar de volgende pylon.

4. De oefeningen kunnen zijn: snelle voetenwerk rond de pylonen, zijwaarts schaatsen, crossovers, achterwaarts schaatsen, sprints tussen pylonen, en meer.

5. Optioneel: spelers kunnen weerstandsbanden om hun middel dragen en weerstandstraining toevoegen aan sommige oefeningen, zoals zijwaarts schaatsen.

6. Moedig de spelers aan om technisch correcte bewegingen uit te voeren en te focussen op kracht, snelheid en behendigheid.

7. Elke groep doorloopt het circuit meerdere keren, waarbij ze elke keer proberen hun tijd te verbeteren of het aantal herhalingen te verhogen.

8. Stimuleer een gezonde competitieve geest tussen de spelers om hen te motiveren om hun prestaties te verbeteren.

Tips voor Power Skating Circuit:

– Moedig de spelers aan om hun schaatstechniek te perfectioneren tijdens elke oefening en herinner hen eraan om hun hoofd omhoog te houden en hun lichaam laag te houden.

– Zorg ervoor dat de spelers voldoende rust krijgen tussen de herhalingen om vermoeidheid te voorkomen en blessures te verminderen.

– Geef positieve feedback en prijs de inspanningen en verbeteringen van de spelers.

Power Skating Circuit voor kracht, snelheid en behendigheid.

Deze oefening zal de spelers helpen om kracht, snelheid en behendigheid te ontwikkelen, wat essentieel is voor hun prestaties op het ijs. Het circuit format zorgt voor variatie en houdt de spelers betrokken en gemotiveerd. Geniet van de training en moedig de kinderen aan om het beste uit zichzelf te halen!