IJshockeyschool

0

Pass en Schiet Precisie

Pass en schiet precisie heeft als doelstelling van de oefening het verbeteren van de passing en schietvaardigheid van de spelers, evenals hun precisie bij het uitvoeren van deze technieken.

Beschrijving:

Passing en schieten zijn cruciale vaardigheden in het ijshockey. Met de oefening ‘Pass & Schiet Precisie’ kunnen de spelers deze vaardigheden verfijnen en hun nauwkeurigheid verbeteren.

Benodigdheden:

– Pucks

– Cones of pylonen

– Doelen (indien beschikbaar)

Stappen:

1. Plaats twee rijen pylonen parallel aan elkaar op een afstand van ongeveer 10 tot 15 meter, afhankelijk van de vaardigheidsniveaus van de spelers.

2. Verdeel de spelers in twee teams en laat ze zich aan beide zijden van de pylonrijen opstellen.

3. De spelers starten met de puck aan één zijde van de pylonrij en proberen nauwkeurige passes over de pylonen naar hun teamgenoten aan de andere kant te geven.

4. Na het ontvangen van de pass, schieten de spelers op doel (indien beschikbaar) of op een aangewezen doelgebied.

5. Moedig de spelers aan om tijdens het passen en schieten gebruik te maken van de juiste technieken, zoals een goede lichaamshouding, het gebruik van het hele lichaam en polsflexibiliteit voor een krachtige en nauwkeurige uitvoering.

6. Punten kunnen worden toegekend op basis van de nauwkeurigheid van de passes en schoten.

7. Wissel na een bepaalde tijd of aantal pogingen van zijde, zodat alle spelers de kans krijgen om te passen en te schieten.

8. Herhaal de oefening meerdere keren, waarbij je de spelers aanmoedigt om hun passing- en schietvaardigheden te verbeteren en de precisie te vergroten.

Tips:

– Moedig communicatie tussen de spelers aan, zodat ze kunnen aangeven waar ze de pass willen ontvangen.

– Benadruk het belang van geconcentreerd zijn en het kijken naar de doelen of het doelgebied tijdens het schieten.

– Geef positieve feedback en aanmoediging om het vertrouwen van de spelers te vergroten.

Pass en schiet precisie

Deze oefening zal de spelers helpen om nauwkeurige passes te geven en schoten met precisie uit te voeren, wat essentieel is voor succes op het ijs. Het bevordert ook teamwerk en samenwerking tussen de spelers. Geniet van de oefening en motiveer de kinderen om hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen!