IJshockeyschool

0
Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

IJshockey kamp

Een ijshockey kamp is de beste manier om veel ijstijd in korte tijd op te bouwen. Veel tijd op het ijs ondersteund het zelfvertrouwen en verbeterd de techniek van iedere speler. Maar je kunt het ook overdrijven, immers plezier is een groot deel van de energie die iedere speler nodig heeft en dat geldt voor ieder niveau.

IJstraining onderdelen van een ijshockey kamp

 • Schaatstechniek
  Met een betere techniek vergroot je ook het vertrouwen en daardoor heeft een speler meer vrijheid op het ijs.
 • Individuele tactiek
  Waarom sta je op welke plek op het ijs. Wat zijn de mogelijkheden van de keuzes die je maakt tijdens het spel.
 • Schiettechniek
  Welk type schoten hebben op welk moment voor jou als speler het beste resultaat. Weet wanneer je welke techniek kunt toepassen.
 • Puck control
  Controle is key, als je sneller gaat heb je meer controle nodig.
 • Positiespel
  Wat zijn de basis posities en wat moet een speler doen op welke positie. Taken horen bij ijshockey
 • Passes
  Deze zijn cruciaal voor goed samenspel, je kunt geen enkele wedstrijd alleen winnen.
 • Powerskating
  Hoe breng je nog meer snelheid in je schaatsen zonder de controle te verliezen.
 • Small games
  Deze brengen alle eerder getrainde technieken samen tot het spel en zijn vooral erg leuk om te doen. Spelers zien en merken snel in de praktijk wat ze hebben bijgeleerd.

Doel van deze oefeningen

 • Verbetering van de algemene techniek
 • Verbeteringen van individuele tactieken
 • Voorbereiding op het nieuwe seizoen
 • De speler tot een hoger niveau brengen
 • En vooral het plezier in ijshockey!

De trainingen zijn zo opgebouwd dat alle individuele facetten van het ijshockey aan bod komen, zodat de basis van de speler naar een hoger niveau gaat.

Voeding tijdens een ijshockeykamp

ijshockey kamp voeding tijdens het kamp

Als speler is het van een heel groot belang dat vitamines en mineralen in optimale hoeveelheden in het lichaam aanwezig zijn. Dit om de om prestaties verder te verbeteren en misschien nog wel belangrijker het voorkomen van blessures. Net als drinken tijdens de trainingen besteden we daar veel aandacht aan. Uiteraard ligt de basis altijd in een gezonde voeding. Samen met een voedingsdeskundige en de aanwezige Chef-Kok is er een uitgebalanceerd menu samengesteld.

Tijdens een ijshockey kamp zullen er veel verse en onbewerkte producten op het menu staan. Deze producten worden dagelijks vers aangeleverd door onze leveranciers. Tevens zijn er vele biologische producten aanwezig. Er staan 4 gezonde maaltijden per dag op het programma in de vorm van een lopend buffet.

Internationaal ijshockey kamp

De meeste kampen worden georganiseerd in landen waar het ijs goedkoper is, in Nederland is het ijs vaak zo duur dat als je een echt leuk kamp wilt organiseren met veel tijd op het ijs, de kosten zo ver oplopen dat het voor de meeste mensen niet meer haalbaar is. Daarom zijn er vaak ijshockey kampen in landen als Tsjechië, Kroatië, Hongarije en bijvoorbeeld Sweden. Het meest ideaal is als het kamp ook de gelegenheid biedt iets van de regio te zien, zodat het hele gezin mee kan naar het kamp. Op deze manier is een kamp ook haalbaar voor gezinnen met kinderen onder de 16.

Combineren met een familie vakantie

Per dag is het handig een aantal groepen te maken voor de kampen. Dit heeft als voordeel dat het ijs beter benut is en het ook voor gezinnen leuk is een vakantie te combineren met een kamp. De jongere kinderen als eerste groep, de pubers als middelste groep en de volwassenen als laatste groep. Zo hebben de gezinnen met kleine kinderen nog een flink dagdeel over voor gezinsactiviteiten en kunnen de pubers een beetje hun eigen vakantie gevoel ontwikkelen.

Organiseer je een ijshockeykamp?

Ben je bezig een mooi kamp te organiseren voor ijshockeyers in de breedste zin van het woord, dus beginners, gevorderde competitiespelers, volwassenen of een specifiek goalie kamp. Laat het ons weten dan bieden we jou de ruimte met een mooi bericht op deze site jouw kamp te promoten.