IJshockeyschool

0
Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

De Klok bij ijshockey

Achter de schermen van een ijshockeywedstrijd spelen de mensen aan de klok en in de strafbank een cruciale rol bij het zorgen voor een eerlijk verloop van het spel. een van die hoofdrollen is de bediening van de klok bij ijshockey.

Voorbeeld afbeelding van de klok bij ijshockey van de wedstrijd Amsterdam - Geleen.

Voorbeeld afbeelding van de klok bij ijshockey van de wedstrijd Amsterdam – Geleen.

Laten we eens kijken naar wie deze mensen zijn en wat hun specifieke taken zijn:

 1. Tijdwaarnemers (Clock Operators): Tijdwaarnemers bevinden zich meestal hoog boven het ijs en zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van de tijd van de wedstrijd. Hun taken omvatten onder andere:
 • Game Clock: Het bijhouden van de officiële speeltijd, inclusief het starten, stoppen en pauzeren van de game clock tijdens de wedstrijd en tijdens eventuele onderbrekingen.
 • Shot Clock: Als er een shot clock wordt gebruikt, houden zij bij hoe lang een team de puck in bezit heeft voordat ze een schot op doel moeten lossen.
 • Straftijd: Het bijhouden van de tijd van spelers die in de strafbank zitten vanwege overtredingen.
 1. Official Scorekeeper: De official scorekeeper werkt samen met de tijdwaarnemers en houdt de officiële statistieken bij, waaronder doelpunten, assists, straffen en speeltijd van spelers. Hun notities zijn van groot belang voor het vaststellen van de officiële wedstrijduitslag.
 2. Penalty Box Officials: In de strafbank bevinden zich penalty box officials die de straffen uitvoeren die door de scheidsrechters zijn opgelegd. Hun taken omvatten onder andere:
 • Straftijd Uitzitten: Zij zorgen ervoor dat spelers de volledige duur van hun straf uitzitten voordat ze terugkeren naar het ijs.
 • Deur Bedienen: Ze bedienen de deur van de strafbank om spelers in en uit de strafbank te laten gaan.
 • Straffen Aankondigen: Ze kondigen straffen aan, zodat het publiek en de coaches op de hoogte zijn van welke speler de straf uitzit.
 • Strijdig Gedrag Beheren: In geval van onsportief gedrag of conflicten in de strafbank, grijpen ze in om de situatie te beheersen en escalatie te voorkomen.
 1. Officiële Scorebord Operator: Deze persoon is verantwoordelijk voor het bijwerken van het scorebord met de actuele score, het aantal straffen en de resterende tijd van elke periode.

Al deze mensen aan de klok bij ijshockey, in de strafbank en bij het scorebord dragen bij aan de eerlijke en efficiënte uitvoering van een ijshockeywedstrijd. Ze zorgen ervoor dat de tijd correct wordt bijgehouden, straffen worden uitgevoerd en de statistieken nauwkeurig worden vastgelegd. Samen spelen ze een essentiële rol in het verloop van het spel en dragen ze bij aan de opwinding en eerlijkheid van de wedstrijd.