IJshockeyschool

0

Para oefening puck bescherming en balans

Bij para-ijshockey is het essentieel voor spelers om de puck te kunnen beschermen en hun balans te behouden, zelfs in uitdagende situaties. Deze trainingsoefening is gericht op het verbeteren van de puckbeheersing en balans van para-ijshockey spelers op verschillende niveaus.

Oefening: Puck Bescherming en Balans

Benodigdheden:

 • IJshockeyuitrusting (helm, schaatsen, handschoenen, stick, enz.)
 • Pucks

Beschrijving:

 1. Verdeel de spelers in tweetallen en zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben op het ijs.
 2. Spelers staan tegenover elkaar, elk met een puck.
 3. Speler A begint door te proberen de puck van Speler B af te nemen, terwijl Speler B de puck beschermt en zijn/haar balans behoudt.
 4. Speler B moet verschillende technieken gebruiken om de puck te beschermen, zoals lichaamspositie, stickhandling en kleine bewegingen.
 5. Speler A moet proberen de puck te stelen door goed te anticiperen en druk uit te oefenen op Speler B.
 6. Na een bepaalde tijd of wanneer de puck wordt afgenomen, wisselen de rollen van Speler A en Speler B.
 7. Herhaal de oefening meerdere keren, waarbij spelers de kans krijgen om te oefenen in het beschermen van de puck en het behouden van hun balans.

Aanpassingen per niveau

 • Beginners: Beperk de intensiteit en snelheid van de oefening, zodat spelers kunnen wennen aan het beschermen van de puck en hun balans kunnen verbeteren.
 • Gevorderden: Voeg extra uitdagingen toe, zoals het introduceren van een verdediger die druk uitoefent op de puckbezittende speler.
 • Expert: Verhoog de snelheid en voeg complexere situaties toe, zoals het werken in beperkte ruimte of het uitvoeren van de oefening tijdens het schaatsen.

Belangrijke aandachtspunten

 • Moedig spelers aan om hun lichaamspositie te gebruiken om de puck te beschermen en tegelijkertijd hun balans te behouden.
 • Stimuleer spelers om creatief te zijn in het gebruik van hun stickhandlingvaardigheden om de puck onder controle te houden.
 • Benadruk het belang van communicatie en teamwork, zelfs tijdens deze individuele oefening.
 • Bied positieve feedback en erken de inspanningen en verbeteringen van de spelers op verschillende niveaus.

Met deze puckbescherming- en balansoefening kunnen para-ijshockey spelers werken aan cruciale vaardigheden die hen helpen op het ijs. Pas de oefening aan op basis van het vaardigheidsniveau van de spelers en moedig hen aan om plezier te hebben en zichzelf uit te dagen. Succes met de training en geniet van het zien groeien van de spelers in hun puckbeheersing en balans!