IJshockeyschool

0

Dug-out bij ijshockey

In de Dug-out bij ijshockey bevindt zich een belangrijk team van bench officials, wiens functies van onschatbare waarde zijn voor het succes van het team. Laten we eens kijken naar wie deze bench officials zijn en wat hun specifieke taken zijn:

  1. Hoofdcoach: De hoofdcoach staat aan het hoofd van de dug-out en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van strategieën voor de wedstrijd. Hij of zij neemt beslissingen over welke spelers het ijs op gaan en wanneer er wissels moeten plaatsvinden. De hoofdcoach speelt een cruciale rol in het motiveren en leiden van het team.
  2. Assistent-coaches: Assistent-coaches ondersteunen de hoofdcoach en hebben vaak gespecialiseerde verantwoordelijkheden, zoals aanvallende of verdedigende strategieën. Ze werken nauw samen met de hoofdcoach om het team voor te bereiden op de wedstrijd.
  3. Bench Manager: De bench manager is verantwoordelijk voor de organisatie van de dug-out. Ze houden de speeltijd bij, zorgen ervoor dat de juiste spelers klaarstaan voor wissels, en helpen de coach bij het communiceren met het team op het ijs.
  4. Medische Staf: De medische staf, waaronder fysiotherapeuten en artsen, is beschikbaar in de dug-out om onmiddellijke medische hulp te bieden aan spelers die geblesseerd raken tijdens de wedstrijd. Ze beoordelen blessures en helpen bij de beslissing om een speler wel of niet terug te laten keren naar het ijs.
  5. Reserve Spelers: Reserve spelers die niet actief deelnemen aan de wedstrijd bevinden zich meestal ook in de dug-out. Ze zijn klaar om in te vallen als dat nodig is en bieden ondersteuning en aanmoediging aan hun teamgenoten.
  6. Materiaalverzorgers: Materiaalverzorgers zorgen ervoor dat spelers snel toegang hebben tot hun uitrusting, zoals schaatsen, helmen en handschoenen. Ze staan klaar om kapotte uitrusting te repareren of te vervangen.
  7. Communicatie: Er is vaak een communicatieteam aanwezig dat zorgt voor directe communicatie tussen de dug-out en de spelers op het ijs. Dit kan onder meer gaan om het doorgeven van instructies van de coach en het signaleren van wissels.

De Dug-out bij ijshockey is een georganiseerde en essentiële hub voor het team tijdens een ijshockeywedstrijd. Het is de plaats waar strategieën worden bedacht, beslissingen worden genomen en waar de spelers worden aangemoedigd om het beste uit zichzelf te halen. Samenwerking en communicatie tussen de bench officials en het team op het ijs zijn van groot belang voor het succes van het ijshockeyteam.