IJshockeyschool

0

Para oefening snelheid en wendbaarheid

Snelheid en wendbaarheid zijn cruciale aspecten van para-ijshockey. Het vermogen om snel te schaatsen en soepel van richting te veranderen, kan het verschil maken tussen het ontwijken van verdedigers en het scoren van doelpunten. Deze uitdagende oefening is speciaal ontworpen om spelers te helpen hun snelheid en wendbaarheid naar een hoger niveau te tillen. Neem deel aan deze training en ervaar de voordelen van sneller en behendiger worden op het ijs!

Beschrijving:
Bij deze oefening staat snelheid en wendbaarheid centraal. Het doel is om spelers te helpen hun schaatsvaardigheden te verbeteren en hun vermogen om snel van richting te veranderen te vergroten. Volg de onderstaande stappen om de oefening uit te voeren:

  1. Plaats kegels of pylonen op het ijs in een zigzagpatroon. Zorg ervoor dat de afstanden tussen de kegels voldoende ruimte bieden om veilig te kunnen schaatsen.
  2. Laat de spelers aan de ene kant van het patroon beginnen. Ze moeten zich opstellen in een rechte lijn en klaarstaan om te schaatsen.
  3. Geef het startsignaal en laat de spelers met hoge snelheid door het zigzagpatroon schaatsen. Ze moeten snel van richting veranderen bij elke kegel en behendig manoeuvreren om de volgende kegel te bereiken.
  4. Moedig de spelers aan om hun techniek te verfijnen terwijl ze de oefening uitvoeren. Ze moeten hun knieën gebogen houden, hun gewicht goed verdelen en krachtige slagen maken om de snelheid te behouden.
  5. Herhaal de oefening meerdere keren, waarbij je de spelers uitdaagt om hun snelheid en wendbaarheid te vergroten. Daag ze uit om sneller door het patroon te schaatsen en scherpe bochten te maken.

Deze oefening is niet alleen gericht op het verbeteren van de individuele snelheid en wendbaarheid van spelers, maar ook op het versterken van hun algehele schaatsvaardigheden. Door regelmatig aan deze oefening deel te nemen, zullen spelers hun reactievermogen verbeteren en beter in staat zijn om te reageren op veranderende situaties tijdens wedstrijden.

Het ontwikkelen van snelheid en wendbaarheid vereist consistentie en doorzettingsvermogen. Blijf werken aan je schaatsvaardigheden en blijf deze oefening in je trainingsschema opnemen. Voor je het weet, zul je merken dat je sneller en behendiger op het ijs bent, waardoor je je tegenstanders te slim af kunt zijn en je team naar de overwinning kunt leiden!

Dus, trek je schaatsen aan, neem deel aan deze uitdagende oefening en ontdek de sensatie van het versnellen op het ijs!