IJshockeyschool

0
Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Tigers lijden onder dubbele tegenstand

Tigers lijden onder dubbele tegenstand Foto van Sander Kan

De U21-Tigers speelden hun laatste uitwedstrijd van dit seizoen in De Uithof tegen koploper Hijs Hokij. Daar bleek dat een goed begin niet altijd het halve werk is. Anders gezegd, een wedstrijd staat en valt bij de handhaving op het veld.

Extra Credits voor de bijdrager Jorg Landheer en de foto van Sander Kan

Zeker met een krappe twee lijnen aan mankracht ziet het begin er veelbelovend uit voor de Tigers. Goed een minuut op het ijs benut de ploeg het voordeel van de eerste powerplay, 0-1. Den Haag, verrast door de hardwerkende en sterk spelende Tigers, heeft pas een antwoord als het team voor de tweede keer met een man meer speelt, 1-1. Vier minuten later neemt Amsterdam tijdens een gelijke spelsituatie opnieuw het voortouw, 1-2. Met deze hoopvolle stand voor de Tigers gaan beide teams de rust in.

De gastploeg krijgt zowel in de tweede als derde periode om vage redenen meerdere penalty’s en raakt daardoor uit balans. Voor Hokij geldt klaarblijkelijk een minder streng regime. Het team profiteert van de situatie en pakt vijf punten, 6-2. Twee daarvan vallen als een Tiger op de strafbank zit.

De tegenslag is moeilijk te verwerken voor Amsterdam. Het team zet alles op alles in de laatste periode en heeft een paar kansen, maar slaagt er niet meer in terug te komen. Den Haag slaat nog drie keer toe, 9-2. Ondanks de beroerde afloop speelde Amsterdam een goede wedstrijd tegen eigenlijk twee tegenstanders, terwijl de wedstrijdleiding te allen tijde neutraal hoort te zijn. De Tigers spelen volgende week nog thuis tegen de OG Capitals en beginnen daarna aan de play-offs. Op weg daarnaartoe focust het team zich op rust.

Para-Tigers triomferen tijdens eerste wedstrijd tegen Lime Kings Dordrecht

Ook het sledgehockeyteam van de Amsterdam Tigers was op het ijs. Het eerste treffen met de Lime Kings Dordrecht ging ook gelijk om het officieuze Nederlands Kampioenschap. De wedstrijd kon doorgaan omdat beide kampen dit seizoen uitgroeiden tot teams met meer dan één lijn aan spelers. Een unicum, de meeste Nederlandse sledgehockeyteams zijn incompleet, waardoor (para) ijshockeyclubs spelers aan elkaar uitlenen. Toch was ook deze keer hulp van buitenaf nodig. De Lime Kings vulden hun tekort op met ijshockeyers van de Nijmegen Devils die belangeloos naar de Jaap Edenhal kwamen.

De Amsterdamse goalie was geveld door Covid en volgde de wedstrijd met een persoonlijke livestream. Zijn vervanger, de nog maar zevenjarige Flo, is de enige staande speler in de partij. Vanwege zijn bijzondere positie en overmacht mag hij vandaag meedoen. Een goede keuze, hij is nergens bang voor en het vertrouwen van zijn ploeg meer dan waard.

Terwijl het eredivisie- en U21-team van de Tigers een zwaar weekend hadden, floreren de Amsterdamse sledgehockeyers in het aanvalsvak en hebben de Lime Kings het nakijken met 5-0 achterstand. Een groter krachtsverschil dan was verwacht. In de derde periode kunnen de Kings zich beter verweren tegen de Tiger-druk en scoren ze ook twee punten. Daartegenover staan nog vier tegengoals.

Met 9-2 winst speelden de Tigers een vermakelijke wedstrijd die hoop geeft aan para ijshockey in Nederland. Daarnaast was het een leerzame dag waar lang naartoe gewerkt is. Alle spelers zagen op hun eigen niveau wat ijshockey is en of ze de strijd kunnen aangaan met spelers van meer gelijke niveaus. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van deze vorm van ijshockey en het werven van meer spelers. Over vier jaar hopen de sledgehockeyers met een Nederlands team te debuteren bij de paralympische winterspelen in Italië.

Sledgehockey of Para IJshockey is een vorm van ijshockey, maar dan op een prikslee. De meeste regels in het spel komen overeen met die van ijshockey.