IJshockeyschool

0
Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Tigers knallend de feestdagen in

Tigers knallend de feestdagen in

Vorig weekend vierden de Tigers hun 60-jarig jubileum met de tweede ruime zege op de OG Capitals, de nummer drie in de competitie. Zaterdag bond het team voor het laatst in 2023 de ijzers om voor een uitwedstrijd tegen de Yeti’s.

In een prachtig en voor koploper Amsterdam tot nu toe succesvol seizoen, voeren de Tigers ook in Breda de boventoon. Kort na het ingaan van de veertiende minuut geeft Billy Grapperhaus een voorzet aan Lance van Duin die de Yeti-doelman om de tuin leidt, 0-1
Een halve minuut later zit een Yeti als eerste speler van de avond op de strafbank en verschijnt ook Breda op het wedstrijdformulier. De tweede Amsterdamse goal valt als beide teams met volle bezetting spelen. Donny Pohlman verkent voor, Luca van der Genugten neemt het over, 0-2. De frustratie bij de felle, maar kansloze Yeti’s groeit. Een speler moet het veld ruimen na een aanval op een Tiger. Tot het eind van de wedstrijd heeft de strafbank van Breda veel aanloop, met punten maken vlot het minder.

Na de rust misleiden Samu Poutanen en Alexander Karol de goalie van de thuisploeg en kan Stijn Knoop toeslaan, 0-3. Billy Grapperhaus en Lance van Duin werken opnieuw samen in het doelgebied van Breda. Van Duin treft voorbereidingen en Grapperhaus klaart de klus, 0-4. Tijdens een powerplay voor de Tigers geeft Michael Mackie Kwist – terug na een paar maanden afwezigheid – een assist aan Sumu Poutanen die raak schiet, 0-5. In de volgende powerplay loopt de teller door een soloactie van Lance van Duin uit naar 0-6.

Als de derde periode goed drie minuten bezig is, schaatsen die hard Rocco van Hoorn en nieuw talent Malachy Conghaile het thuisvak van de Yeti’s in en hergroeperen zich daar met Luca van der Genugten. Laatstgenoemde schrijft het achtste punt bij voor Amsterdam. Even later neemt Lance van Duin opnieuw het heft in eigen handen en scoort hij de achtste goal voor Amsterdam. Nummer negen volgt tijdens een dubbele powerplay voor de gasten en is een eenmansactie van Stijn Knoop. Door de assists van Ryan Kölgen en Alexander Karol en een raak schot van Samu Poutanen lijkt de eindstand erg op het kengetal van die andere grote stad, 0-10.

Opnieuw lieten de Tigers zien terecht de leidende ploeg in de competitie te zijn. Ongetwijfeld is het goede voornemen deze koers na het kerstreces in 2024 vast te houden. Een reëel streven, al het gereedschap voor het kampioenschap is in huis. De Tigers pakken 6 januari de sticks weer op in een wedstrijd tegen de Utrecht Dragons. Voor nu, fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Foto Yolanda Simarro