IJshockeyschool

0
Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Tigers hebben zenuwslopende zondag in Eindhoven

Tigers hebben zenuwslopende zondag in Eindhoven

Na twee overwinningen op de Kemphanen zaterdag in de Jaap Edenhal reisden de Amsterdam Tigers een dag later naar het IJssportcentrum Eindhoven om de klus te voltooien. Net als in Amsterdam betraden de U21-Tigers ’s middags de arena en nam het eredivisieteam ’s avonds het stokje over.

Speciale dank voor de foto’s van de Amsterdam Tigers Fansite

U21

De ruime thuisoverwinning op de Kemphanen geeft de Tigers hoop voor een succesvolle tweede ronde in Eindhoven. Er komt een kink in de kabel als de Hanen aan het begin van de eerste periode een voorsprong nemen en een klein kwartier later tijdens een dubbele powerplay meer roet in het eten gooien, 2-0. Tel daar een inconsequent fluitende scheidsrechter bij op en een rampscenario is geschreven. Terwijl Amsterdam het beter doet op de strafbank, krijgen de Hanen de overhand op het ijs. Na de eerste rust staat het in de 27e minuut al 3-0. Qua tijdstraffen leiden de Tigers met drie om twee. Ondanks de bevoorrechte positie van de Hanen slaan die daar geen extra munten uit.

Amsterdam, dat door de 5-1 winst van gisteren nog steeds in het voordeel is, verdedigt zijn positie met man en macht en doorstaat ook short-handed de aanvallen van Eindhoven. De wedstrijd lijkt gespeeld tot in de laatste minuut het noodlot toeslaat. De vierde goal voor de Hanen zet de teams op gelijke stand in een best of two reeks en beslist dat penalty shots de winnaar aanwijzen. Een dan weer wel, dan weer niet goedgekeurd doelschot van de Tigers nekt het team. Met één punt verschil trekken de Hanen aan het langste eind en sluit Amsterdam het seizoen op de derde plaats af, de positie die ze steeds hadden.

De Tigers zaten afgelopen seizoen in een spagaat in de veel te kleine U21-competitie. Dit gold voor alle vijf deelnemende ploegen die de kweekvijver van de toekomst zijn. Wedstrijden in de U21- en eredivisie waren vaak tegelijkertijd gepland, waardoor het voor clubs schipperen was waar en wanneer spelers in te zetten die voor beide teams uitkwamen. Amsterdam had afgelopen half jaar zijn moeilijke momenten, klom uit het dal en zette zichzelf op de kaart. Ondanks het droeve eind geeft dat zicht op meer in een volgend jaar hopelijk bredere competitie.

EREDIVISIE

In de race om het kampioenschap neemt ook het Amsterdamse eredivisieteam het voor een tweede keer op tegen de Kemphanen. De Tigers wonnen de avond daarvoor thuis met 3-1. Als ze weer met positieve cijfers eindigen, staat het team in de finale en is Eindhoven uitgeschakeld in een best of three reeks.

De spannende ontknoping van gisterenavond in de Jaap Edenhal krijgt vrijwel direct een vervolg. Binnen tien seconden staat het 1-0 voor de gevederde ploeg. Gaandeweg openen de strafbankdeuren steeds vaker. Met punten maken loopt het minder storm. Pas tijdens hun derde powerplay is het opnieuw raak voor Eindhoven. Tot de rust blijft het 2-0.

Terug op het ijs domineert Amsterdam, de credits blijven vooralsnog uit. Halverwege de tweede periode is het wel raak, 2-1. Een tweede raak schot in de 33e minuut wordt afgekeurd wegens high stick. Vier minuten later overleven de Tigers ternauwernood een aanval van een uitgebroken Haan. Een tweede ontsnapte Haan boekt tijdens een powerplay voor Amsterdam wel succes, 3-1. Als de Tigers weer met een man meer spelen rinkelt de kassa, 3-2. Zestien seconden later presenteert Eindhoven de rekening, 4-2.

De derde goal aan het begin van de laatste periode is een opsteker voor Amsterdam en zijn trouw meegereisde aanhang. Het vijfde punt van de Hanen daarentegen een domper. Eindhoven spint er garen bij dat de wedstrijd om de zoveel seconden wordt stil gelegd. Met de huidige stand is de buit – een derde wedstrijd – immers binnen. Voor de Tigers en hun supporters is het frustrerend. Het spel opbouwen is zo onmogelijk, laat staan een aanval voorbeelden. Kort voor het eind van twintig minuten die uitlopen tot bijna een uur biedt een dubbele powerplay soelaas, 5-4. Amsterdam waagt het erop en vervangt de goalie door een speler. De laatste tien seconden is het doel weer bemand als een Tiger van het veld wordt gehaald voor slashing.

Voor beide ploegen is het aanstaande zaterdag erop of eronder in de Jaap Edenhal. Ongetwijfeld wordt ook de derde partij een zinderende ijsstrijd.