IJshockeyschool

0
Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Tigers geven Kemphanen geen ruimte

Yolanda-Simarro_Tigers

Na winst op de OG Capitals Leeuwarden twee weken geleden werden de Tigers aanvoerder van de lijst. Ondanks ups en downs in de thuiswedstrijd tegen Groningen hield Amsterdam met 7-3 overtuigend de eerste plek. Door de winst op Utrecht vrijdag schoven de Sweetlake Panters de Tigers voorbij. Om weer bovenaan de lijst te komen moest Amsterdam in Eindhoven de Kemphanen passeren. De aanhang reisde, net als bij de uitwedstrijd in Leeuwarden, mee met een supportersbus.

Eindhoven verweert zich met man en macht tegen de goaldruk van de Tigers, die meteen de wedstrijd bepalen. De eerste powerplay van Amsterdam levert geen punten op. Het team blijft zelf ook schadevrij als de Hanen met een man meer spelen. In de zevende minuut ontstaan scheuren in de Eindhovense verdedigingsmuur, die Lance van Duin en Tobias Kathan meteen detecteren. Van Duin verkent, Kathan formeert, 0-1. Een krappe tien minuten later treffen Stef Overweg en Stijn Knoop teamgenoot Alexander Karol bij de hoofdpost van de Hanen. Ze geven hem een pass waarmee hij voor Amsterdam een tweede punt kan bijschrijven, 0-2. Rocco van Hoorn laat kort daarop in hetzelfde gebied Nijs Hille een mooie deal sluiten, 0-3.

De Hanen gooien het in de tweede periode over een andere boeg en houden de boel potdicht in hun doelgebied, waar het wemelt van de Tigers. Amsterdam incasseert in anderhalve minuut tijd drie tijdstraffen en mist zo twee strijdkrachten. De Hanen vinden de weg naar het aanvalsvak, de route naar de goal blijft afgezet. Alexander Karol krijgt in de aanloop naar de rust een voorzet van Samu Poutanen en Stef Overweg en voltooit de opdracht, 0-4. 

In de laatste fase van de wedstrijd spelen de Tigers rustig naar het eind. Op patrouille in het hanengebied pakt Luca van der Genugten terloops een punt mee voor Amsterdam, 0-5. In de 52e minuut glippen de Hanen in een onbewaakt Amsterdams moment door de Tigerdefence en verschijnen ook zij op het scorebord, 1-5. Het is de enige ruimte die de Hanen krijgen in een door de gasten geregisseerde wedstrijd. De Tigers keren terug naar de eerste plaats, de Kemphanen houden hun vijfde positie. Volgende week zaterdag speelt Amsterdam in de Jaap Edenhal opnieuw tegen de OG Capitals die ze in de Elfstedenhal met 1-8 versloegen. Vanaf 17.45 uur.

Foto Yolanda Simarro

Bekijk de stream van de wedstrijd op Youtube via Kemphanen TV