IJshockeyschool

0
Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Tigers gaan Groningen in drie versnellingen voorbij

Yolanda-Simarro-7024 Tijgers Groningen

Terwijl de overwinningsroes van de 1-8 zege op de OG Capitals in Leeuwarden afgelopen week nog lang bij de Tiger-aanhang bleef hangen, bereidden de spelers van de nieuwe koploper zich voor op de volgende stap naar het kampioenschap. Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Gijs Hepro Groningen op het programma.

Na de puckdrop neemt Amsterdam met degelijk spel de leiding in een wedstrijd die niet op gang komt en waarin aanzienlijk meer straffen dan punten voor beide teams vallen. Het voortdurende en (deels) overbodige fluiten van één van de vier scheidsrechters heeft daar debet aan en roept meer emoties op bij de Tiger-supporters dan de partij zelf.

De cijfers op het scorebord bevestigen tijdens een Amsterdamse powerplay dat Groningen ordeproblemen op het ijs heeft. Tigers Samu Poutanen en Tobias Kathan schuiven de puck naar Alexander Karol die raak schiet: 1-0. In de achtste minuut doen Kathan en Poutanen opnieuw het voorbereidende werk en schrijft Alberts Kirsons het tweede punt bij, 2-0.
Nummer drie en vier volgen tijdens powerplays. Afzenders zijn Samu Poutanen en Alexander Karol, die de puck krijgt aangereikt van Stef Overweg.

Zonder dat de situatie gevaarlijk wordt voor de Tigers, trekt Groningen na de rust bij met twee punten. De eerste goal valt tijdens een dubbele powerplay en ook bij de tweede treffer van Gijs speelt de ploeg met een man meer, 4-2. Amsterdam is afgeremd door het tragere tempo van de tegenstanders, overbodige fluitsignalen van de spelleiders en inmiddels acht tijdstraffen. De Tigers schakelen terug naar een lagere versnelling en zoeken een methode om ondanks deze beperkingen toch aan de bak te komen. Tot de tweede rust blijft de teller steken op 4-2.

In de kleedkamer worden plannen gesmeed die terug op het ijs meteen in werking treden. Alexander Karol en Tobias Kathan maken de ijsbaan vrij, Samu Poutanen rondt af: 5-2. De verdeelsleutel bij de volgende goal is gelijk aan de vorige. Dit zesde rake schot voor de Tigers is ook een hattrick voor Poutanen en zijn negentiende punt van dit seizoen. Hiermee laat hij Rastislav Veres, de andere topscorer van dit seizoen, met één punt achter zich. Finse finesse.

Door een dubbele fout van de Amsterdamse verdediging tijdens een powerplay voor de Tigers raakt goalie James Missler bijna de stick kwijt en komt de puck in bezit van Groningen. Hepro heeft aan vier man genoeg om toe te slaan, 6-3.

In de laatste fase gaat het tempo alsnog naar de hoogste versnelling. De spelleiding ziet meer door de vingers tot om onverklaarbare redenen een Tiger en Groninger in de 54e minuut uit het spel worden gehaald voor holding en roughing. Daarna blijven de strafbankdeuren gesloten en haalt ook Alexander Karol een hattrick, 7-3. Samu Poutanen, zijn voorganger van deze avond, staat hem hierin bij. De Tigers nemen het volgende week in Eindhoven op tegen de Kemphanen. Zaterdag 16 december volgt in de Jaap Edenhal de re-match tegen de OG Capitals.

Foto Yolanda Simarro