IJshockeyschool

0

IJshockey helm onderhoud

De helm bij ijshockey is misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van de uitrusting. Immers deze beschermd jouw hoofd waarin zich de meeste zintuigen bevinden en daar moet je zuinig op zijn. Kijk regelmatig even naar de ijshockeyhelm. De helm gaat bij slecht onderhoud minder lang mee en is dan zeker niet fris om op je hoofd te dragen. Naast hygiëne oogpunten die daaruit voorkomen is de veiligheid van belang. IJshockey helm onderhoud is niet veel maar dan regelmatig even de aansluitingen nalopen en schoonmaken. Hiermee voorkom je dat je tijdens het spelen ineens ijstijd gaat missen omdat er ergens een drukker niet vast zit of je vizier hangt er deels los bij. Zonde…

Hoe kun je dat voorkomen?

De onderdelen van een hockey helm zijn gelukkig wel makkelijk online te verkrijgen, maar dan moet je wel zorgen dat je weet waar en wanneer het vervangen moet worden. Loop regelmatig met een kleine schroevendraaier even een aantal schroefjes na als je jou wuitrusting hebt laten drogen en klaar maakt voor de volgende training of wedstrijd.

Draai ze niet veel te strak, je draait immers in kunststof en dat kun je snel te strak draaien en dan is het stuk. Als de schroeven er niet goed inzitten kun je dat direct voelen, draai ze zachtjes aan tot ze weer goed zitten. Gaan ze te snel los? Draai ze iets strakker aan of gebruik een stukje tape of loctite om te voorkomen dat ze te snel losgaan. Als het te vaak gebeurt vervang de schroef en de moer dat scheelt op het ijs een hoop gedoe.

IJshockey helm fris houden

Spoel je helm af en toe een keer goed schoon, je kunt dat gerust doen als je hem daarna maar meteen goed laat drogen en dat dan natuurlijk niet met heel heet water. Gewoon maximaal handwarm water met een beetje sop of gebruik een anti geur spray. Wij hebben de voorkeur voor de Shoe fresh, want daarmee gaan nare luchtjes makkelijk uit de helm en zijn bacteriën kansloos.

IJshockeyhelm onderhoud