IJshockeyschool

0
Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Hoe tape je een ijshockeystick

Hoe tape je een ijshockeystick

Hoe tape je een ijshockeystick gaat over de kunst van het tapen. Jouw ijshockeystick optimaal voorbereid. Maar eerst de vraag waarom moet je een stick tapen als je er lang mee wilt doen? IJs waarop geschaatst wordt is als schuurpapier. De moderne sticks zijn van carbon of een ander hard kunststof en dat lijkt wel hard, maar als je er twee jaar mee op ijs schuurt gaat de rand stuk en dan gaat het blad kapot. Het splijt in twee delen en dan is een nieuwe stick de enige oplossing.

Hoe tape je een ijshockeystick

Als het gaat om ijshockey, is de juiste tape op je stick essentieel. Het is niet alleen een kwestie van persoonlijke voorkeur; het beïnvloedt ook je grip op de stick en de controle over de puck. Een goede tapingtechniek, waarbij zowel het blad als de grip worden meegenomen, kan een wereld van verschil maken op het ijs.

Hoe tape je een ijshockeystick het blad tapen

Het blad van je ijshockeystick is waar de magie gebeurt. Hier beïnvloedt de tape niet alleen hoe je de puck raakt, maar ook hoe je hem voelt en controleert. Hier zijn enkele tips voor het taping van het blad:

Start vanaf de hak: Begin bij de hak van het blad en wikkel de tape strak en gelijkmatig naar de neus. Deze strakke wikkeling zorgt voor een consistente oppervlakte voor puckcontact.

Overlapping: Laat de tape elkaar iets overlappen om een efficiënte bescherming te bieden aan het blad. Te veel overlap kan echter ongewenste dikte creëren, dus houd het evenwichtig.

Textuur: Sommige spelers geven de voorkeur aan een glad blad, terwijl anderen de voorkeur geven aan een ruwere textuur. Experimenteer met verschillende tapepatronen om te ontdekken wat voor jou het beste werkt.

Afwerking: Zorg ervoor dat de uiteinden netjes zijn afgewerkt. Een schone afwerking voorkomt dat de tape losraakt tijdens het spel.

De grip tape

Een stevige grip op je stick is cruciaal voor nauwkeurige schoten en behendige bewegingen op het ijs. Hier zijn enkele tips voor het tapen van de grip:

Maak eerst de keuze of je een handvat met ribbels wilt hebben. Als je dat wilt is dat het eerste wat je gaat doen. Begin je bovenaan de het handvat zet een randje van de rol vast aan het handvat en houd de stick een beetje scheef zodat de rol hangt aan het handvat. Draai de rol tot en een soort koord ontstaat in de tape die los hangt van de rol. Maak met dit koord een spiraal ongeveer 2 centimeter uit elkaar. Op de lengte dat jouw hand komt stop je. Het hoeft meestal meer een kleine 10-15 cm te zijn. Dat is voldoende.. Tape dat vast en ga verder met de volgende stap.

Start aan de bovenkant: Begin bijna aan de bovenkant van de stick en wikkel naar beneden. Laat een kleine ruimte over voor je handpalm.

Overlap met precisie: Overlap de tape enigszins terwijl je naar beneden gaat, maar vermijd te veel overlapping om onnodige dikte te voorkomen.

Dikte voor comfort: Pas de dikte aan op basis van je voorkeur. Sommige spelers geven de voorkeur aan een dikkere grip voor meer comfort, terwijl anderen de voorkeur geven aan een dunner gevoel voor meer controle.

Eindig bij de knop: Eindig het tapen bij de knop van de stick, zodat de tape niet rafelt en je een nette afwerking hebt.

Hoe tape je een ijshockeystick veiligheid.

Om te voorkomen dat een stick door het rooster van een vizier past maak je een knop aan het einde die dikker is dan de roosters uit het rek. Zo verklein je de kans op blessures in het gezicht.

Het tapen van een para ijshockeystick

Hoe tape je een ijshockeystick voor een para speler. Bij het tapen van een para ijshockeystick ga je eigenlijk hetzelfde te werk. Alleen onderin aan de kant van de prikkers moet je de keuze maken of je met een grip en knobbel wilt werken. Zorg bij het tapen dat de prikkers met goed in contact kunnen blijven komen met het ijs. Of je een grip wilt hebben of alleen een knobbel is helemaal afhankelijk van jouw voorkeur. Ook kun je op delen van de stick een stukje grip maken om voor jouw specifieke situatie extra grip te creëren.

Onderhoudstips

Controleer regelmatig: Controleer voor en na elke wedstrijd de staat van je tape. Beschadigde tape kan je spel beïnvloeden.

Pas aan indien nodig: Pas je tapingtechniek aan op basis van de veranderingen in je spel of voorkeuren. Er is geen one-size-fits-all benadering.

Taping is een persoonlijke kunst. Experimenteer met verschillende technieken en ontdek wat het beste werkt voor jouw speelstijl. Een goed getapete stick kan het verschil maken tussen een gewone en een buitengewone prestatie op het ijs. Veel succes!