IJshockeyschool

0

Eerste zege Tigers eindigt met explosie

Na een lange zomer gaan in de Jaap Edenhal de ijzers weer om. De Tigers speelden zaterdag de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen tegen de vurige Yeti’s uit Breda.

Met de tropische temperaturen van de afgelopen maanden nog in het lijf was het ongetwijfeld even acclimatiseren voor de Tigers, die pas vorige week de trainingen hervatten. Het team, vanavond aangevuld met jeugdspelers en mogelijk nieuwe vaste krachten, hoopt op korte termijn compleet te zijn met een definitieve selectie.

Amsterdam heeft vanaf de eerste puck drop de regie. De Tiger-supporters kunnen hun blik vrijwel onafgebroken op het Yeti-doel houden, aan de overkant heeft de Amsterdamse goalie een rustige avond. Breda neemt dit seizoen als eerste plaats op de strafbank en heeft daar de rest van de wedstrijd vrijwel voortdurend een man zitten. Voor de score maken vier of vijf Yeti’s op het ijs overigens geen verschil. Als de klok op exact negen minuten staat, haalt Amsterdam het derde punt binnen.

De Yeti’s bieden in de tweede periode bijna zeven minuten weerstand voordat de onvermijdelijke vierde goal voor de Tigers valt. Hoe groot het overwicht van Amsterdam is, blijkt als het team even later zonder noemenswaardige moeite een dubbele powerplay voor Breda doorstaat. Tot de tweede onderbreking pakken de Tigers nog twee punten mee, 6-0.

Amsterdam neemt gas terug in de derde periode, liever spaart het team zijn krachten voor het bezoek van Leeuwarden volgende week. In de 45e minuut incasseren de Tigers een tegenpunt, een minuut later staat het zevende punt voor hen op het bord, 7-1. Het is de eindstand van deze avond.

Met de tijdstraffen en incidenten is het nog niet gedaan in een steeds grimmiger gespeelde wedstrijd die niet altijd consequent wordt geleid. Het zorgt voor onrust bij beide ploegen en op de supporterstribune. De check to the head van een Tiger bij een Yeti verschijnt wel in de boeken, een vlak daarvoor vergelijkbare actie van de Yeti’s op Amsterdam niet. In de laatste twee minuten komt het tot een stevige aanvaring tussen beide ploegen. Beiden kampen missen de volgende twee wedstrijden een pion. Van ijshockey komt weinig meer terecht. De Tigers pakken de zege, voor Breda was de temperatuur wellicht nog te hoog. Yeti’s doen het nu eenmaal beter in de sneeuw.

IJshockey | Eerste zege Tigers eindigt met explosie