IJshockeyschool

0

Dubbele winst voor de Tigers in de Knockouts

De Tigers traden zaterdag in de Jaap Edenhal twee keer op tegen de Eindhoven Kemphanen. Het U21-team speelde ’s middags de ouverture. Een paar uur later nam het eredivisieteam het slotstuk voor zijn rekening. Voor de organisatie was het passen en meten, sommige begeleiders zetten zich in voor beide teams. Hun werk werd tweemaal beloond met positieve cijfers.

U21

De eerste twintig minuten spelen de U21-Tigers en -Hanen een gelijk opgaande partij. De thuisploeg komt na precies tweeënhalve minuut op achterstand en staat net zoveel tijd later tijdens een powerplay gelijk, 1-1. In dezelfde volgorde nemen de teams plaats op strafbank. Eerst de gasten, daarna de gastheren. Een vorm van beleefdheid.

Door intimidatie van de tegenstanders heeft Amsterdam in de tweede periode mindere momenten en is het team bij vlagen uit het spel. Het levert Eindhoven weinig op. Het enige succes dat de Hanen met hun fysieke aanpak boeken is dat ze vaker aanschuiven op de strafbank.

Na wijze woorden van hun coaches gooien de Tigers het in de derde periode over een andere boeg en lopen uit naar 2-1. Eindhoven verliest grip op de situatie en voert alleen nog de boventoon in het binnenhalen van tijdstraffen. Bijna vier, zes en acht minuten later is het weer prijs voor Amsterdam, 5-1.

De Tigers houden tot het eindsignaal vier punten voordeel op de ploeg die ze het dit seizoen vaak lastig maakte en claimen hiermee de eerste overwinning uit een best of two. Zondag krijgen de Hanen thuis een tweede kans tegen Amsterdam.

Eredivisie

Het ijs is, na de overwinning op de Hanen, amper bevroren van het dweilen als de beurt aan het eredivisieteam valt. Hun komst en die van Eindhovens eerste team luidt een vurige, snelle en mooie strijd in. Beide teams houden de druk erop, hoewel de Tigers licht overwicht hebben. De Hanen verweren zich kranig tijdens powerplays voor Amsterdam en blijken sterk in het spelen op de counter. Het team sleept er geen punten uit. Hetzelfde geldt voor Amsterdam, beide ploegen gaan zonder goals naar de rust.

Ook in de tweede periode is de sfeer op het ijs temperamentvol en vlot het niet met scoren. In de dertigste minuut komt het verlossende schot van Calvin Pohlman, die daarmee het publiek op de supporterstribune in extase brengt, 1-0. Vervolgens hapert de motor en volgt opnieuw een duel waarin beide partijen geen duimbreed toegeven.

Teamcaptain Pohlman luidt kort na het ingaan van de derde periode nogmaals de bel, 2-0. Acht minuten later zit het team met 3-0 nog steviger in het zadel. De zware inspanningen van beide kampen eisen hun tol, het tempo van de wedstrijd loopt terug. Eindhoven leeft in de 58e minuut op door ook te scoren en neemt een time out om te bepalen hoe de laatste fase in te gaan. De Hanen houden hun goalie in het doel tot een Tiger ruim anderhalve minuut voor het eind van het ijs wordt gehaald wegens high-sticking. Eindhoven laat zijn doelhaan alsnog plaatsmaken voor een speler en strijdt met zes pionnen verder tegen vier Tigers. Als spannende filmscène zou de aanloop naar het eindsignaal hoog scoren, op het ijs haalt alleen een puck die de doellijn passeert punten. De Tigers zetten alle zeilen bij en doorstaan de beproeving. Ook het eredivisieteam reist morgen af naar Eindhoven voor een tweede ronde tegen de Hanen.

Dubbele winst voor de Tigers in de Knockouts