IJshockeyschool

0
Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

De lie van een ijshockeystick

De lie van een ijshockeystick wordt soms het hoofd gezien voor de prestaties van een speler. De lie bepaald de controle van de puck.

De invloed van de lie van een ijshockeystick op puck controle: alles wat je moet weten

Als ijshockeyspeler weet je dat de keuze van je uitrusting een grote impact kan hebben op je prestaties op het ijs. Een belangrijk, maar soms over het hoofd gezien aspect van de stick is de “lie” of “schop”, die verwijst naar de hoek waaronder het blad van de stick de grond raakt wanneer je recht staat. De juiste lie kan aanzienlijk bijdragen aan je puckcontrole en schotnauwkeurigheid. Laten we eens dieper ingaan op deze belangrijke factor.

Wat is de Lie van een ijshockeystick?

De lie van een ijshockeystickstick wordt gemeten als het verschil tussen de hoek van het blad en de as van de stick, uitgedrukt in graden. Een hogere lie betekent dat het blad meer naar de grond wijst, terwijl een lagere lie betekent dat het blad meer naar boven wijst.

Waarom is de Juiste Lie Belangrijk voor Puckcontrole?

  1. Optimale Puckpositie: Met de juiste lie blijft het blad van je stick plat op het ijs wanneer je staat, waardoor de puck gemakkelijker onder controle blijft tijdens het dribbelen, passen en schieten.
  2. Verbeterde Schotnauwkeurigheid: Een stick met een passende lie helpt bij het creëren van een natuurlijke hoek voor je schoten, wat resulteert in meer precisie en kracht.
  3. Comfort en Efficiëntie: Een stick met de juiste lie voelt natuurlijker aan en zorgt voor minder spanning op je polsen en armen tijdens het spelen.

Hoe Kies je de Juiste Lie?

  1. Experimenteer: Probeer sticks met verschillende lie-hoeken om te bepalen welke het beste bij je speelstijl past. Een standaard lie varieert meestal tussen de 4 en 7 graden.
  2. Dribbeltest: Test de stick door te dribbelen. Als het blad te veel omhoog komt of te laag blijft, is de lie misschien niet ideaal voor jou.
  3. Overleg met een Expert: Praat met een ervaren coach of uitrustingsspecialist om advies te krijgen over welke lie het beste bij je positie en techniek past.

Voordelen van een Passende Lie

  • Verbeterde Controle: Je hebt meer vertrouwen en precisie bij het dribbelen en passen van de puck.
  • Nauwkeurigere Schoten: Je schoten worden consistenter en krachtiger, omdat het blad van de stick optimaal contact maakt met de puck.
  • Minder Belasting: Een passende lie vermindert de belasting op je polsen en onderarmen, wat resulteert in meer comfort en minder vermoeidheid tijdens het spelen.

Kortom, de lie van je ijshockeystick is geen detail om te negeren. Door de juiste lie te kiezen, kun je je spel naar een hoger niveau tillen en je puck controle aanzienlijk verbeteren. Experimenteer met verschillende opties en ontdek wat het beste voor jou werkt op het ijs!