IJshockeyschool

0
Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Amsterdam Tigers stappen uit op een na laatste halte

Amsterdam Tigers stappen uit op een na laatste halte

In de Jaap Edenhal was het afgelopen zaterdag alles of niets voor de Tigers. Na het uitschakelen van Dordrecht in de kwartfinales kruiste het ijspad van Amsterdam opnieuw met dat van de Kemphanen, die vanaf de vierde plek in de competitie de halve finales bereikten.

Net als de drie competitiewedstrijden, die allemaal in het voordeel van Amsterdam eindigden, waren ook de vierde en vijfde ontmoeting met de Hanen speeluren vol spanning en spektakel. Vorig weekend trokken de Tigers thuis met 3-1 aan het langste eind. De dag daarop beslisten de Hanen in de Brabantse Kempen na een zenuwslopende strijd de avond met 5-4.

De derde confrontatie in de Jaap Edenhal bepaalt wie de finalewedstrijden tegen Tilburg of Groningen speelt. De volle tribunes aan de zuidzijde van het ijs zijn bevolkt met Tiger-supporters. Ze zijn, conform de thuisploeg, in het zwart-wit gekleed. Aan de noordkant van het veld kleurt het oranje. Dit decor, het enthousiasme van de supporters en de muziek zijn de introductie van een enerverende wedstrijd. Nederlandse ijshockeylegendes Ron Berteling en Henk Hille praten de streamkijkers bij.

Ondanks het in de eerste fase van de wedstrijd onophoudelijk bestoken van het Hanendoel, blijft de poort daar potdicht en opent Eindhoven in de zestiende minuut het bal met de eerste goal, 0-1. Elke centimeter ijs wordt zwaar bevochten, beide ploegen zetten alle zeilen bij om de tegenstanders onder controle te houden. Amsterdam heeft minutenlang overwicht en sleept daar een gelijkmaker uit die de scheidsrechter – net als vorige week – afkeurt. De Hanen zetten vol in op hun eerste lijn. Als die vroeg of laat vermoeid raakt, kunnen de Tigers daar later op de avond mogelijk van profiteren. Amsterdam daarentegen heeft iets oudere spelers opgesteld.

Na de rust leiden de Tigers op het ijs tot ze het Eindhovens doelgebied naderen, waar de verdediging van de Hanen de zaken goed op orde heeft. Eindhoven speelt terughoudend en stelt zich alleen voor de taak de post van hun goalie met man en macht te verdedigen. Door deze terughoudendheid zitten in de tweede periode vooral Amsterdammers op de strafbank. In de laatste minuut speelt de thuisploeg met twee man minder en is de druk van de gasten te groot, 0-2.

Waar de Tigers in de derde periode de confrontatie zoeken, zet Eindhoven nog steeds in op het vermijden en ontwijken van de tegenstander, al gebruikt de ploeg daar inmiddels grover geschut voor. Het levert de Tigers powerplays op waar ze nauwelijks voordeel uit halen, meerdere keren schuift een van hen ook aan op de strafbank. In de vijfenvijftigste minuut ziet Amsterdam tijdens weer een powerplay alsnog kans door de defence van de Hanen heen te breken. Rocco van Hoorn maakt met hulp van Michael Mackie-Kwist het bij een goede afloop belangrijkste punt van dit seizoen, 1-2.

In de eindfase nemen de Tigers tijdens opnieuw een powerplay de waarschijnlijk zwaarste beslissing van afgelopen maanden. Het team speelt zonder goalie met zes man verder tegen vier Hanen, houden daarmee vriend en vijand in hun greep. Eindhoven verschanst zich rondom zijn doel en weert alle aanvallen af. Een afgeketste puck glijdt op de valreep de goal van de Tigers in, 1-3. Hierdoor valt na een lange rit het doek voor Amsterdam.

De tot de jaarwisseling ongeslagen ploeg stond vrijwel de hele competitie bovenaan de lijst. Begin dit jaar werd van Tilburg, Groningen en – heel verrassend – Leeuwarden verloren. Het is wrang dat het team drie gespeelde seizoenen achter elkaar – door corona werden de finalewedstrijden in 2020 stil gelegd en in 2021 was er vrijwel geen competitie – opnieuw misgrijpt naar het kampioenschap. Weer is het een Brabantse ploeg die de Tigers voortijdig uit de race haalt. Vorig jaar waren de Tilburg Trappers Amsterdam net iets te snel af.

Ongetwijfeld zal de vervroegde stop voor Amsterdam komende tijd nog zeer doen. Gelukkig volgt er na de aankomende lente een lange zomer en kan het team in september met een schone lei beginnen. Oftewel, een nieuwe ronde met nieuwe kansen en mogelijk ook nieuwe kaarten. Wordt vervolgd. Let’s go Tigers.

Bekijk de wedstrijd