IJshockeyschool

0
Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Amsterdam Tigers met dubbele cijfers naar de play-offs

Met de herovering van de eerste plek en gegarandeerde deelname aan de play-offs op zak speelden de Tigers zaterdag hun laatste reguliere wedstrijd van het seizoen tegen hekkensluiter de Smoke Eaters. Na een wat stroeve start was de partij, zoals verwacht, volledig in handen van Amsterdam.

Foto’s: Yolanda Simarro / Jamely Wal

De tweede minuut is zeven seconden ingegaan als Nijs Hille en Samu Poutanen zich in het Geleens doelgebied melden en Alberts Kirsons de voorzet geven voor de 1-0. Exact zes minuten later, de Smoke Eaters hebben een powerplay, staat het 1-1. De Tigers spelen met een man minder tijdens het scoren van de 2-1. Stef Overweg geeft aan, Samu Poutanen casht. Het derde punt voor Amsterdam van Alexander Karol valt precies twee minuten later en komt tot stand met hulp van Tobias Kathan en opnieuw Samu Poutanen. Grootste verrassing in de eerste periode is waarschijnlijk het tweede punt voor Geleen dat zonder assists wordt gemaakt, 3-2. Voor de rust stijgt de Amsterdamse teller door aangevers Jim Vorster en Lance van Duin en scorer Billy Grapperhaus naar 4-2.

Ruim zeven minuten na de rust maakt Samu Poutanen met assists van Tobias Kathan en Alberts Kirsons zijn tweede goal van de avond, 5-2. Zijn hattrick volgt tijdens een powerplay voor de Smoke Eaters na voorzetten van Alexander Karol en Stef Overweg. Niet veel later doen Luca van der Genugten en Donny Pohlman het voorbereidende werk en schiet Rocco van Hoorn raak, 7-2. Met hulp van Jake White en Calvin Pohlman luidt Stef Overweg nogmaals de bel voor Amsterdam, 8-2. Een pass van Alexander Karol naar Alberts Kirsons besluit de tweede periode met 9-2.

Aan de Geleense zijde van het veld nemen de frustraties toe naarmate de wedstrijd vordert. Dat vertaalt zich in opstootjes, andere kleine incidenten en… meer goals voor de Tigers. Stef Overweg en Samu Poutanen verkennen tijdens een powerplay de omgeving en Michael Mackie Kwist noteert het tiende punt. Een krappe minuut later maken Rocco van Hoorn en Stef Overweg de weg vrij voor Nijs Hille, die munt slaat uit de zwakke verdediging van de Smoke Eaters, 11-2. Ook Alberts Kirsons haalt een hattrick na passes van Billy Grapperhaus en Calvin Pohlman, 12-2. Laatstgenoemde en broer Donny geven Rocco van Hoorn gelegenheid de Tigers te laten uitlopen naar 13-2. De laatste Amsterdamse powerplay van de avond levert de thuisploeg nog een goal op, Alberts Kirsons verzilvert de passes van Alexander Karol en Samu Poutanen. De veertiende goal is eveneens zijn vierde rake schot.

De Tigers keerden aarzelend terug van het kerstreces, vonden de weg terug naar de eerste plek en zijn winnaar van de reguliere competitie. Na de generale repetitie tegen de Smoke Eaters ligt de focus nu op de play-offs waar Amsterdam andere sterke teams tegenkomt, te beginnen met de Dordrecht Lions. In september verloren de Lions met 6-2 van Amsterdam, in eigen huis verweerden ze zich kraniger met 3-4 verlies.

Volgende week starten de playoffs en spelen de Amsterdam Tigers tegen de Dordrecht Lions!