IJshockeyschool

0
Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Amsterdam Tigers contra Amsterdam Tigers: Gieren, glijden én gezelligheid!

Amsterdam Tigers contra Amsterdam Tigers Gieren glijden en gezelligheid

De Tigers houden al een tijd hun zomerslaap. Vanmiddag kwamen de ijshockeyers even uit hun holen voor een bijzondere wedstrijd tegen de Amsterdam Para Tigers. Geen schaatsen, maar sledes. Para Tigers zijn daar heel vertrouwd mee. Voor het BeNe Leagueteam was het niet alleen wennen, maar ook een zware beproeving voor hun armspieren, behendigheid, wendbaarheid en evenwichtsgevoel…
Lewis Daniels

Lang tijd om te oefenen is er niet. De Tigers zitten amper in hun sledes en de wedstrijd begint. Het is ploeteren, zweten, lijden en met bewondering kijken naar hoe ongelooflijk snel en handig de Para Tigers met hun sledes en sticks omgaan. De sticks, kleiner van formaat dan de gebruikelijke, zijn niet alleen om in evenwicht te blijven en de puck mee te schieten. Zonder kom je niet vooruit. Hoe stabiel de slee is hangt af van de wijdte tussen de ijzers.

Tiger Jorg Landheer, initiatiefnemer van de wedstrijd, had al een tijd het idee zijn team de BeNe League-Tigers op het ijs te laten ontmoeten. ‘Na een prachtig seizoen hadden we nog ijstijd over (verenigingen huren ijs van de ijshal). Het is zonde die niet te gebruiken. Daarom was ik op zoek naar een tegenstander voor een vriendschappelijke wedstrijd.’ Dat bleek niet eenvoudig, het aantal para ijshockeyspelers, ook wel Ice Sledge Hockey genoemd, is per club zo gering dat spelers van meerdere clubs nodig zijn om een team te vormen. Voor deze wedstrijd kwam versterking uit Dordrecht.

Zware beproeving voor armspieren, behendigheid, wendbaarheid en evenwichtsgevoel

Andere Nederlandse para ijshockeyteams bleken niet beschikbaar en het was te kort dag om tegenstanders uit het buitenland te halen. De BeNe League Tigers hebben tot oktober een lege agenda, dus een afspraak voor 6 april was snel gemaakt. Voor beide teams is het een ontmoeting op eigen ijs, maar de BeNe League Tigers zijn ditmaal de gasten.

Terwijl de BeNe League Tigers de sledes nog aan het ontdekken zijn, nemen de tegenstanders de puck mee naar de goal. Na drieënvijftig seconden staat het 1-0, bijna drie minuten later 2-0. Net voor de twaalfde minuut weten de BeNe League Tigers ook de goal te bereiken. De Para Tigers hebben dan al wat extra punten verzameld, 4-1. Met nog een goal erbij gaan ze de tweede periode in en pakken nog drie punten, 8-1. Terloops een powerplay voor het BeNe League team, maar een goal blijft uit.

De BeNe League Tigers zijn het slee rijden –eigenlijk slee schaatsen- iets meer eigen in de derde periode, maar de vermoeidheid slaat toe. Tobias Kathan ontdekt een handigheidje. Hij speelt de puck onder zijn slee door, maar daar trappen zijn door de wol geverfde para collega’s niet in. In de zevenendertigste minuut (de periodes in deze wedstrijd duren een kwartier) wordt het 9-1. De BeNe League goalie krijgt steeds beter door hoe vanuit een slee de puck tegen te houden, maar zes minuten later staat het toch 11-1. Jurian Raa is de topscoorder van de middag. Op de valreep maken de BeNe League Tigers het 11-2.

Winnaar of verliezer, ditmaal maakt dat niet uit. De echte winst is een mooie verbinding tussen de reguliere en gehandicaptensport. Na de wedstrijd drinken de BeNe League Tigers een biertje met de winnaars en kijken ze met bewondering voor hun collega’s terug op een geslaagde middag. Let’s sled, Tigers, let’s sled!